För drygt en vecka sedan gick Ragn-Sells ut med att företaget tillsätter en ny vd. Något som fick Transport att se rött eftersom vd-bytet inte mbl-förhandlats. Sex fackliga avdelningar kräver nu skadestånd.

Måndagen den 23 november meddelade Ragn-Sells i ett pressmeddelande att Helena Karlsson skulle tillsättas som ny vd för företaget. Samtidigt gick dåvarande vd David Schellin ut med att han skulle sluta samma dag, rapporterar tidningen Transportarbetaren.

Transport kontrade omedelbart med att kräva förhandlingar för brott mot medbestämmandelagen (mbl).

Kort därefter ändrade Ragn-Sells i pressmeddelandet och skrev i stället ”ny vd föreslås bli Helena Karlsson”. Därefter skickade företaget ut en förhandlingsframställan till Transport, skriver Transportarbetaren.

Den första lokala förhandlingen som hölls i Karlstad i torsdags slutade i oenighet.
– Vi begärde skadestånd för brott mot mbl. Företaget nekar, man hävdar att vd-tjänsten inte var tillsatt ännu. Nu väntar central förhandling, säger han till tidningen.

När Transportarbetaren ringer Ragn-Sells växel för att fråga vem som är vd för företaget svarar telefonisten att det är Helena Karlsson.

Relationen mellan Transport och Ragn-Sells är redan ansträngd efter att parterna under nästan ett år tvistat om ett nytt lönesystem som innebär stora lönesänkningar för företagets anställda.

LÄS OCKSÅ:

Hotar säger upp anställda vid införandet av nytt lönesystem