Foto: Fredrik Sandberg/TT

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Under torsdagskvällen slår prestigeprojektet Mall of Scandinavia upp portarna i Solna. Men nu varnar fackförbundet Elektrikerna om att det kan finnas omfattande elsäkerhetsbrister i köpcentret. Något som anmälts till Elsäkerhetsverket.

Efter en skyddsrond fattade fackförbundet elektrikerna misstankar om att ett företag på plats inte hade behörighet att utföra elinstallationer i Sverige. Det gällde bolaget som bland annat utfört arbeten åt klädkedjan Zara, skriver SvD.

Enligt Elsäkerhetsverket är ärendet under utredning. Enligt uppgift har också flera skyddsombud fått lämna arbetsplatsen. Nils Thorsell, regionalt skyddsombud på Elektrikerna bekräftar att det inte längre finns kvar skyddsombud på arbetsplatsen, trots att elföretaget är kvar.
– Min bedömning är att arbetet är eftersatt, säger Nils Thorsell till SvD.

Och enligt Nils Thorsell kommer arbetet att fortsätta, trots att gallerian öppnat.
– Vi har hört att det är mycket arbete kvar, och att en del av arbetet kommer att ske efter att gallerian stängs för allmänheten, säger han till SvD.

Arbetet har utan att lyckas sökt centrumägaren Unibail-Rodamco.