Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

FILE - In this Tuesday, June 9, 2015 file photo Romanian Prime Minister, Victor Ponta, adjusts his collar during a meeting with foreign media at the government headquarters in Bucharest. Romanian Prime Minister Victor Ponta has resigned following protests over the deadly Bucharest nightclub fire. (AP Photo/Vadim Ghirda, File)

Victor Ponta. Foto: Vadim Ghirda/TT

Rumäniens regering avgår som ett resultat av de protester som tog fart efter branden som krävde 32 människors liv på en nattklubb i Bukarest.

Premiärminister Victor Ponta säger till rumänsk tv att han ”lämnar tillbaka sitt mandat och avgår”, tillsammans med sin regering.
– Jag hoppas de som befunnit sig ute på gatorna blir tillfredsställda av att regeringen avgår, säger Ponta, och syftar på de tusentals som protesterat på gatorna i Bukarest efter brandkatastrofen.

– Någon måste ta på sig ansvaret för det som hänt. Detta är en allvarlig fråga och vi lovar att snabbt hitta en lösning på situationen, sade en talesperson för Victor Pontas socialdemokratiska parti i parlamentet.

Ponta, som är misstänkt för korruption, har länge varit under press från presidenten Klaus Iohannis att avgå.

TT