Åtta av tio arbetstagare stör sig på att kollegor kollar mobilen under pågående möte, visar en ny undersökning som Sifo gjort på uppdrag av telekombolaget Telenor. Nu erbjuder bolaget sina kunder utbildning för att motverka teknikstress.

Samtidigt uppger nästan lika många arbetstagare, sju av tio, att de gör likadant själva, det vill säga använder mobilen under pågående möte, enligt undersökningen där drygt tusen arbetstagare fått svara på Sifos frågor om teknikstress. Nu erbjuder bolaget sina kunder ett utbildningsprogram, Workfullness, för att skapa en hållbar digital arbetsmiljö. Programmet har tagits fram i samarbete med hjärnforskare.

– Vi är en del av digitaliseringen och därför måste också bidra till att hjälpa företag att skapa en sund digital arbetsmiljö, säger Andreas Kristensson, ansvarig för programmet.