Det var mycket som försvann för oss arbetare när högeralliansen kom till makten. Inte nog med att a-kassan raserades och ersättningen sänktes. Vi tvingades också att betala en extra Reinfeldtavgift till a-kassan. Och den blev dyr. En medlem i IF Metall har betalat in hela 16 018 kronor extra. För ett sämre skydd.

Dessutom var Reinfeldts höger­regering snabb på att av­skaffa arbetarnas rätt att göra skatte­avdrag för sina fack­förenings­avgifter. Men arbets­givarnas möjligheter fick vara kvar.

Vi förlorar på högerpolitiken. Om avdragsrätten hade funnits kvar skulle en IF Metallare med en genomsnittslön ha haft cirka 18 000 kronor mer i plånboken under högerns åtta år vid makten.

I våras gjorde Socialdemokraterna ett nytt försök att stoppa orättvisan. De lade fram en motion i Sveriges riksdag som handlade om att löntagare skulle behandlas lika som arbetsgivare när det handlade om avdragsrätt till sina organisationer. Men motionen röstades ned. Alliansen tillsammans med SD var emot.

Vi arbetare förlorar på den så kal­lade Alliansen och deras stöd av SD i riksdagen. Rösta för en rättvisare politik. Se till att Stefan Löfven får ett starkt mandat för en arbetarvänlig politik.

Margareta Johansson
Volvoarbetare, Umeå