Seko väntar fortfarande på ett slutbud från medlarna i post- och flygkonflikten. Om parterna inte kommer överens bryter strejk ut klockan tolv i morgon, onsdag.

Den 6 september varslade Seko om strejk vid ett antal postterminaler och flygplatserna Arlanda, Landvetter och Sturup för att sätta tryck bakom kravet på löneökningar för de anställda inom kommunikationsområdet. I en veckas tid har medlarna Jan Sjölin och Anders Forsberg haft kontakter med Seko och Almega för att hitta en lösning.

I går, måndag, hoppades medlarna kunna lämna ett bud sen eftermiddag eller kväll, men något bud kom aldrig. I stället kallades parterna att träffa medlarna klockan nio i dag, tisdag.

– Vi väntar fortfarande på en slutlig hemställan, sa Sekos avtalssekreterare Valle Karlsson till Arbetet strax före klockan tio på tisdag förmiddag.

Om ingen överenskommelse är klar före klockan tolv på onsdagen tas sammanlagt 2 200 brevbärare, terminalarbetare och chaufförer vid PostNord och Bring CityMail och markpersonal vid flygplatserna ut i strejk. Samtidigt inleds  en blockad mot övertids- och mertidsarbete och nyanställningar.

Vid flygplatserna är lastare och incheckningspersonal anställda vid Menzies Aviation och Aviator uttagna i strejk, medan Sekos medlemmar vid Swedavia berörd av övertids- och mertidsblockaden. De flygbolag som inte anlitar de här tre företagens tjänster, utan har egen markpersonal (exempelvis SAS) kommer att kunna flyga som vanligt även vid en konflikt.