Mikaela Kellner

 

… Mikaela Kellner, spanare vid Stockholmspolisen, som vann mångkampen i VM för poliser, brandmän och tulltjänstemän i Belfast?

– Med lite vin … och att sova. Alla åtta grenarna avgörs på en dag: terränglöpning, kulstötning, 100 meter löpning, 100 meter frisim, bänkpress, repklättring, chins (när man lyfter sig själv, hängande i en stång, reds anm) och hinderbana. Efter det är man rejält trött.

Hur förbereder du dig?

– Mycket styrketräning. En del simning. Teknikträning. Ibland två pass om dagen.

Du väger bara 52 kilo. Är det en fördel?

– I repklättring och chins är det bra att vara lätt och stark. Men i kulstötning och bänkpress är det bättre att vara stor. Och hinderloppet inleds med att du släpar en 80 kilo tung docka, där är det ingen fördel att vara liten.

Är tävlingsgrenarna relevanta för jobbet som polis i centrala Stockholm?

– Njae, inte direkt. Men att ha bra fysik är alltid bra.

Sverige tog tio guldmedaljer. Är svenska poliser och brandmän verkligen så bra?

– Ja, Sverige, Spanien och USA hävdar sig väl. Min främsta konkurrent var en spanjorska, hon ledde inför sista grenen.

FOTNOT: World Police and Fire games avgjordes den 1 till 10 augusti med 6 800 deltagare. Det är världens tredje största idrottsevenemang. Vid sidan av mångkamp är styrkelyft, skytte och triathlon stora grenar. Också yrkesspecifika grenar ingår, som att dra fram en brandslang och klättra snabbt.