traktor

 

Kommunals nya avtal med Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet (SLA) är klart. Avtalet innebär snabbare väg till fast anställning och fördubblade antal föräldradagar.

Efter långa förhandlingar har Kommunal tecknat ett nytt tre årigt avtal med SLA för cirka 7 000 anställda inom jordbruk. Avtalet löper från den 1 juni 2013 till och med den 30 juni 2016 och ger en lönehöjning på sju procent under perioden. Förutom lönepåslaget får de anställda dubbel så många dagar med föräldralön som i dag, samt en snabbare väg till fast jobb.

Facket har nämligen lyckats driva igenom en regel som innebär att de som har haft olika typer av visstidsanställningar hos arbetsgivaren i sammanlagt mer än två år kan vara berättigade till tillsvidareanställning.

Och i linje med överenskommelsen mellan LO och Svenskt Näringsliv utökas föräldrapenningtillägget till 180 dagar från den 1 januari 2014. I dag kan man få föräldratillägget mellan två och tre månader.

Avtalet ger också möjlighet till en ”alternativ lönemodell” på arbetsplatsen som parterna kan komma överens om lokalt.

Enligt nya avtalet ska arbetsgivaren skriva ut ett anställningsavtal direkt vid anställning eller så fort som möjligt. Samma regel gäller om förändringar sker i anställningen.