En lagerarbetare på Coop Logistik i Stockholm fick sparken bland annat för att ha varit otrevlig mot sin chef. Nu kräver facket att Arbetsdomstolen förklarar att uppsägningen ogiltig.  

Arbetsgivaren hävdar att lagerarbetaren även kommit för sent till jobbet och gått på företagets gym på arbetstid.

Lagerarbetarens fackförbund, Handels, avfärdar anklagelserna och menar att medlemmen gått på gym under sina raster. Facket medger dock att han kommit för sent till jobbet, men bara vid något enstaka tillfälle.

På vilket sätt den anställde varit otrevlig mot sin chef har arbetsgivaren inte preciserat närmare, trots att det är ett av skälen till uppsägningen på grund av personliga skäl, berättar Agneta Bern vid LO-TCO Rättsskydd.

Det finns dock ingen lag som säger hur otrevlig en anställd måste vara mot sin chef för att få sparken.

– Även en arbetstagare måste kunna ha bättre och sämre dagar, säger Agneta Bern. Man behöver inte vara en solstråle alltid.

Vad gäller för sena ankomster till jobbet har Arbetsdomstolen generellt sett varit ganska hård i sin prövning. Men det räcker inte med enstaka fall. Det måste ha skett i större omfattning.

– Dessutom måste arbetsgivaren varna den anställde och påtala att anställningen är i fara, säger Agneta Bern som företräder lagerarbetaren i Arbetsdomstolen.

Agneta Bern yrkar 120 000 kronor i allmänt skadestånd till den uppsagde.

Coop Logistik AB ansvarar för distribution av varor till Coop-butikerna i hela Sverige. Företaget vill inte uttala sig om stämningen i Arbetsdomstolen.

– Vi ger inte någon kommentar under pågående process, meddelar företagsledningen via sin presstjänst.