Klockan 12.00 i dag, fredag, håller LO en tyst minut för att hedra de döda.

LO-förbund och LO-distrikt över hela landet genomför egna aktiviteter som på olika sätt uppmärksammar avlidna arbetskamrater.

Förra året dog 61 människor på sina jobb i Sverige. Det innebär att dödsolyckorna ökade för andra året i rad. Varje år dör dessutom minst 1 000 personer i Sverige av arbetsrelaterad cancer, hjärt-, kärl-, eller lungsjukdom.

LO kräver nolltolerans mot dödsolyckor.

– Det är mycket oroande och djupt beklagligt att dödsolyckorna på våra arbetsplatser ökar, säger LO:s vice ordförande Ulla Lindqvist.

Den tysta minuten hålls över hela världen på Workers memorial day den 28 april. Eftersom färre arbetar en lördag har LO valt att ha sin manifestation i dag.  Bakom Workers memorial day står Världsfacket (IFS), Europafacket (EFS) och de globala branschfacken.