Ett av de sista utspel som Håkan Juholt hann med var hänvisningarna till siten ”Stockholmsrean.se” som han nämnde under partiledardebatten i förra veckan.

Fredrik Reinfeldt hade nonchalant frågat om Juholt möjligen hade någon lista på alla ekonomiskt katastrofala utförsäljningar som han just anklagat allianspartierna för.

Jodå, en lista finns, svarade Juholt och hänvisade till Stockholmsrean.se.

Sidan är definitivt värd ett besök, och kanske också statsminister Fredrik Reinfeldt kan få något att fundera över.

På en klickbar karta över Stockholm finns uppgifter om försäljningspriset på de lägenheter som det styrande borgerliga blocket reat ut jämfört med marknadsvärdet på dessa bostäder.

Här finns också försäljningspriset på vårdcentraler och äldreboenden där priset jämförs med vad de nya ägarna gör i vinst under det första året.

Här är några exempel:

Vantörs hemtjänst. Staden sålde för 69 500 kronor. Vinst första året för de nya privata ägarna: 2 910 500 kronor.

Huvudsta vårdcentral. Staden sålde för 500 000 kronor. Vinst första året för de nya privata ägarna: 1 060 000 kronor

Nog är det en rea av sällan skådat slag som den moderatstyrda regimen i Stockholm sysslar med.

Kvadratmeterpriset för de kommunala hyresrätter som ombildats till orätter och sålts ut ligger runt halva marknadsvärdet. En gedigen realisation.

För vårdinrättningar och förskolor är skillnaden ännu större. Betydligt större. Det är en formlig jätterea som har pågått.

Försäljningspriset för kommunala inrättningar ligger nämligen bara runt en trettiondel av marknadsvärdet! En riktig Super Sale, alltså, upplagt för inkompetenta företagare som inte klarar av att bedriva näringsverksamhet om inte stadens styrande politikerna garanterar extrema skattebekostade övervinster.

Samma företagare som gärna uttalar sig i tidningar om att de skapar arbetstillfällen, utan att säga att de miljontals kronor de tar för att tillhandahålla dessa arbetstillfällen bekostas av skattebetalarna själva.

Här är några fler exempel:

Johannes hemtjänst. Såldes för 275 000 kronor, vinst första året för de nya privata ägarna: 3 999 531 kronor.

Och så den omtalade Serafens husläkarmottagning. Serafen såldes 2007 för 694 500 kronor. Vinst första året för de nya privata ägarna: 2 250 000 kronor.

Dessutom, vilket nu har uppmärksammats i pressen, dessa nya ägare har nu sålt Serafen vidare för mer än 20 miljoner kronor …

Stockholmsrean.se uppdateras ständigt med nya förmånliga utförsäljningar av den gemensamma egendom som vi alla har bekostat uppbyggnaden av genom våra skatter.