Förhandlingar i skuggan av rekordstora avtalsförhandlingar kan vara chansartat. Risken för att tvingas in under en löneökningstakt som andra etablerat är betydande.

Men sjuksköterskorna som seglat otakt i flera avtalsomgångar har lyckats väl och snarast gynnats av att förhandla ensamma mellan de stora avtalsrörelserna. Deras löneutveckling har varit bland marknadens bästa under lång tid.

Och nu är det dags igen. Tillsammans med sjukgymnasterna drar förhandlingarna med Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, i gång direkt efter helgerna 2011.

Timingen förefaller för en utomstående vara närmast perfekt avvägd för de 100 000 sjuksköterskor och sjukgymnaster som berörs av förhandlingarna och de kommande löneavtalen.

Ekonomin i kommuner och landsting är fortsatt i ordning. Prognoserna pekar på överskott 2011. Och inom kommunsektorn ser också de kommande åren, fram till 2015, ut att gå ihop. Det är dystrare inom landstingen. Redan 2012 förutses underskott.

Förhandlingar ett avtalsmässigt mellanår kan än en gång bli en framgång för sjuksköterskorna. Men den avtalsbundna omgivningen utövar den här gången ett betydande tryck på de kommande förhandlingarna.

De centralt fastställda löneökningarna är emellertid inte lika avgörande för sjuksköterskorna som för många andra grupper inom sektorn. Det avtal som nu löper ut har inneburit centralt fastställda löneökningar på 4 procent, 3 procent och minst 2 procent för åren 2008, 2009 och 2010. Det faktiska utfallet har emellertid blivit avsevärt högre.

Erfarenheterna visar att sjuksköterskornas avtalade löneökningar oftast överskrids på ett sätt som leder tanken till industrins löneglidning. Där har de avtalade löneökningarna oftast överskridits med mellan 0,5 och 1,5 procent om året. Sjuksköterskorna uppvisar ett liknande mönster.

För omvärlden är sjuksköterskornas avtalsförhandlingar både viktiga och spännande. Eftersom resten av arbetsmarknaden är avtalsbunden fram till senhösten 2011 och i många fall en bit in på 2012 inställer sig en viktig fråga: Är sjuksköterskornas förhandlingar inledningen på en ny avtalsperiod som kan sträcka sig ett, två eller fler år framåt i tiden? Eller är normeringen från resten av arbetsmarknaden så stark att den takt som etablerats styr också det kommande löneavtalet för sjuksköterskorna?

Det gällande löneavtalet för Kommunal som är det dominerande kollektivet inom kommun- och landstingssektorn innebär löneökningar på 2,3 procent under 2011. Att det har stark inverkan på utrymmet för löneökningar för sjuksköterskorna är uppenbart. Men ett avtal som löper under 2012 och framåt saknar förlagor.

Tommy Öberg