Förhandlingarna mellan Pappers och Skogsindustrierna har startat igen. Parterna gör i dag ett sista ryck för att få till ett avtal innan strejken utvidgas igen.

I går avbröt Skogsindustrierna förhandlingarna, efter att Pappers sagt nej till ett förslag från medlarna. Facket ansåg att nivåerna var för låga och att bemanningsfrågan inte var löst på ett tillräckligt bra sätt i förslaget.

Arbetsgivarna var upprörda över Pappers nej, och valde att lämna förhandlingarna. Men i dag klockan 10 var parterna tillbaka vid förhandlingsbordet igen. De gör nu ett sista ryck för att enas innan strejken utvidgas i kväll.

Om parterna inte enas läggs arbetet ned på ytterligare sex bruk i kväll klockan 18. I morse lades även arbetet ned på pappersmassebruket i Vaggeryd, där arbetsgivaren enligt facket brutit mot övertidsblockaden.