Enligt industrins förhandlingsavtal har de opartiska ordförandena möjlighet att skjuta upp en stridsåtgärd i 14 kalenderdagar. Opos beslut nu innebär att övertidsblockad flyttas från annandag påsk till 12 april klockan 18.00.
 
Det är upprörande att opo för första gången i Industriavtalets historia använder sin rätt till att skjuta ett varsel just nu. Vi anser att det på intet sätt är befogat. Det minskar möjligheten att snabbt nå ett avtal. Vi var beredda att använda hela påskhelgen till förhandlingar för att, efter 3 månader av förhalningstaktik från Skogsindustriernas sida, äntligen nå det avtal våra medlemmar så väl behöver, säger Jan-Henrik Sandberg, Pappers ordförande i en skriftlig kommentar.
 
Hoppfulla arbetsgivare 
Per Hidesten, förhandlingsdirektör hos arbetsgivarna i Sveriges Skogsindustrier säger i ett pressmeddelande att han ser hoppfullt på läget och att diskussionerna varit bra i de gemensamma arbetsgrupper. Dessutom säger han att industrins normering är satt. Nu finns lönenivåer, avtalsperiod och en lösning på bemanningsfrågan som accepterats av bland annat GS-facket.
 
Opo Gunnar Högberg säger att diskussionerna om ett nytt avtal mellan Pappers och Sveriges Skogsindustrier gör uppehåll över påsk och sätter igång igen efter helgen.