Först efter LO-Tidningens påpekande fick Arbetsmiljöverket chansen att komma med synpunkter på filiallagen, långt efter andra myndigheter och organisationer.

– Det här kan göra att vi blir försenade med vårt remissvar, säger Anna Middelman, chefsjurist på Arbetsmiljöverket.

Sedan början av juli har regeringens förslag att ändra förordning som rör utländska filialer varit ute på en remissrunda. Den 1 september ska svaret vara inlämnat. Men då LO-Tidningen var i kontakt med Arbetsmiljöverket i slutet av förra veckan hade myndigheten inte fått se förslaget.

Detta trots att regeringen själv bedömer att förändringen kan få konsekvenser för myndighetens möjlighet att utöva tillsyn.

– Jag kontaktade arbetsmarknadsdepartementet efter att LO-Tidningen tipsat mig. Jag sa att det ryktas om att det finns en remiss och undrade varför inte vi fått den, säger Anna Middelman.

Remissen skickades då omedelbart till henne.

– Det viktiga är att vi har fått den, sedan är det en annan sak om man inom regeringskansliet har anledning att fundera över sina egna rutiner, kommenterar Anna Middelman.

Hinner ni lämna ert svar i tid?

– Det kan bli svårt att hinna före den 1 september. Vi kanske måste ha ytterligare en vecka på oss, säger Anna Middelman.