Den första september. Då tar landstinget i Östersund bort tillägget på 200 kronor natten för de cirka 50 undersköterskor och sjuksköterskor som hittills fått det.

Nattillägget blir alltså kvar över sommaren, i stället för att avskaffas tidigare. Men personalen och Kommunal har inte ändrat inställning i sakfrågan. De vill behålla tillägget, som ger drygt 2 000 kronor extra i månaden för den som jobbar ren natt.

– Vi hade en ny förhandling i tisdags, som även den slutade i oenighet. Nu är ärendet på väg ner till förbundskontoret. Det finns ingen lösning än så länge, säger Catriné Allansdotter Sandberg på Kommunals avdelning i Jämtland.

Som LO-Tidningen tidigare har berättat vill landstinget dra in tillägget på grund av besparningar.

Tillägget finns inte med i kollektivavtalet, utan infördes för elva år sedan för att locka personal att jobba natt. Vilket fungerade, många under- och sjuksköterskor har tagit jobbet på grund av tillägget.

Landstinget i Östersund ska spara 177 miljoner kronor under de närmaste två åren.