Regeringen Reinfeldt har satt skräck i alla sjukskrivna. Du kan numer inte lita på att din doktor vet att du är sjuk! Det är rena rama lotteriet om du får sjukpeng eller inte. Efter 364 dagar måste du ansöka om förlängd sjukpeng annars åker du ur systemet. Vi är rädda att många sjuka missar detta, och alltså inte får sjukpeng. Man har tagit bort den omhändertggnade delen i vårt välfärdssystem.

Vi har inte längre någon försäkring värd namnet. Nu måste vi komplettera med en dyr extraförsäkring för att vara tryggade vid sjukdom eller arbetslöshet. Jobbavdrag i all ära, men blir det mer över i din plånbok?

Handen på hjärtat, var regeringsskiftet värt de kronorna?

Vi undrar om målet är att få det som i USA?

Som fattig i USA räknas den som inte tjäna mer än 8.400 dollar om året (cirka 70.400 kronor). Läste en artikel om en ensamstående heltidsarbetande mamma med två hemmavarande döttrar. Hon har 300 dollar kvar när hyran är betald. En sjukförsäkring kostar henne cirka 800 dollar i månaden!

Hon har inte en chans att betala för sin trygghet.

Nu hoppas man på förbättring i USA med presidentskiftet. Låt oss också återfå hoppet med ett skifte i toppen.

Fyra försäkringsrådgivare
IF Metall