Jag läste Stig Malms krönika  ”Nu är det dags att ryta till pensionärer!” i LO-Tidningen (nr 27) angående pensionärernas villkor, och jag ger honom helt rätt.

Om man går tillbaka till valen 1973 och 1976 så förlorade socialdemokraterna beroende på att varenda lantbrukarhustru i landet gick till arbetsförmedlingen och satte upp sig som arbetssökande för att få upp statistiken i arbetslöshet.

Pensionärernas riksorganisation, PRO, gnäller på att de inte får samma skatteavdrag som de som arbetar, och att de betalar för hög skatt på sin pension.

Min mor, 89 år, gjorde slag i saken och anmälde sig på arbetsförmedlingen för att få jobb så att hon även får skatteavdrag som de som arbetar.

Tror ni att hon får jobb? Nä, men hon kom med i arbetssökandestatistiken. Om alla pensionärer gjorde samma sak så hade arbetslösheten stigit och vad ska då borgarna göra? Ja, inte slå sig för bröstet och säga att de sänkt arbetslösheten!

PRO är en maktfaktor och hade de bara använt sin makt så hade våra pensionärer haft det bättre. Tyvärr är det bara borgarna somhar kamplusten kvar som när det gällde typ 1973 och 1976.

Troligen är nu PRO en kaffedrickande och kortspelande gnällorganisation.

Thomas Lindström

PS: Littorin borde stå för kaffe