Bildelstillverkaren IAC Group varslar 280 anställda om uppsägning. Företaget har sammanlagt 1.700 anställda i Färgelanda, Göteborg, Skara, Tidaholm och Trollhättan. Bakgrunden till varslet enligt företagsledningen är en kraftigt vikande orderingång.

Enligt företagets vd Marcus Nyman syftar neddragningen till att säkra sysselsättningen i den svenska delen av IAC Group. Men om inte marknaden stabiliseras kan det bli aktuellt med fler uppsägningar.

"Skulle ett sådant läge uppstå är jag rädd för att det inte räcker med att dra ned över hela linjen. Då handlar det nog snarare om att vi blir tvingade att stänga en av våra fabriker", skriver Marcus Nyman i ett pressmeddelande

För knappt ett år sedan stängdes bolagets fabrik i Tanumshede i Bohuslän med 326 anställda. En del av tillverkningen flyttades till Göteborg och Färgelanda. Nu stiger oron runt om på de olika orterna där företaget finns.

– Tidaholm kan drabbas hårt, sa Ann Östberg, IF Metalls ordförande på IAC i Tidaholm, till Radio Skaraborg.

IAC Group tillverkar bland annat instrumentpaneler till bilar. Bolaget bildades förra året genom en sammanslagning av Collins & Aikman Europa och Lear Interiör.