25 anställda och 11 vikarier varslas om uppsägning vid Z-Lyften i Bispgården i Jämtland, uppger flera lokala medier. Som en effekt av varslet kommer andra företag på orten också bli tvungna att varsla.

Företaget Wipro som är underleverantör till Z-Lyften varslar åtta personer. Anledningen till varslet är marknadsutvecklingen med en vikande orderingång.

– Det är främst Z-Lyftens försäljning i Spanien, England, Irland och Frankrike som viker, och företaget drar nu ner sin produktion av bakgavellyftar från 525 till 425 stycken i veckan. En produktionsminskning som betyder att 25 anställda och 11 vikarier varslas om uppsägning, säger Lennart Boman, vd för Z-lyften, till Östersund-Posten.

Fackklubbarna informerades i går morse och under dagen fick de anställda information om de uppsägningar som väntar. Z-Lyften har i dag 45 tjänstemän och 235 kollektivanställda, samt ett tiotal vikarier.

Läs också: artikeln "Varsel landet runt" 2008-08-22