Nu är folkpartister på styva linan igen. Man tänker med skolminister Jan Björklunds gillande sila mygg och svälja kameler. Fantastiskt! Ännu en ickefråga som aldrig kan fungera.

Husrannsakningar ska genomföras i hemmen som har skolkande barn. Är det möjligen den undersysselsatta polisen som ska utföra jobbet?

Ska de också kalla på tolkar innan de börjar härja i de segregerade områdena? Ja, ja ibland hittar även en blind höna ett frö. Men tänk om folkpartisterna höjde blicken en aning över horisonten kanske man skulle hitta något mer väsentligt för mänskligheten.

Lever som slavar
Ett sådant behjärtansvärt bekymmer är det hänsynslösa utnyttjandet av de människor som kommer till Sverige från forna öststaterna för att arbeta.

Dessa utnyttjas cyniskt genom att de tvingas arbeta, äta och bo i smutsen under slavliknande former. Mestadels till usel lön som inte överensstämmer med den olagligt långa arbetstiden. Ibland blir de också blåsta på lönen. Boendeformen är regelvidrig. Tillbud, olyckor och bränder är legio.

Men detta problem är det bäst att folkpartister blundar för när deras moderata regeringskollegor fastnat i svartjobbens klister.  Om man gläntar lite på den folkpartistiska förlåten kanske det även i deras trädgårdar finns slaver som slavar.

Usch, usch
Jag är övertygad om att detta missförhållande är mest vanligt i rika borgliga kommuner med stora villor som i Danderyd, Täby och liknande kommuner landet runt.

Usch, usch då är det bäst att se bort från verkligheten. Är det detta samhälle som ni tänker lämna över till våra skolkande barn?
”Folkisar” sluta hyckla, eller är det bara ett återfall i främlingsfientligheten som ni fick problem med i valrörelsen?

L.L.