En höjning av trafikförsäkringen genom ett skatteuttag på 32 procent, som alliansregeringen fått igenom, slår väldigt hårt mot ett skogslän som Värmland.

Skall bilen bara vara ett fortskaffningsmedel för dem som har det gott ställt?

Häromdagen kom alliansregeringen med ytterligare ett ”lysande” förslag! En höjning av bensinskatten från nästa år. Det kan komma att innebära att bensinpriset kommer att landa kring 20 kronor litern!

Miljöministern Andreas Carlgren säger att han kan tänka sig ett skatteavdrag för de som har långa arbetsresor, om han står fast vid det återstår ju att se.

Det är klart att vi skall värna om vår miljö för den framtida generationen, där har vi alla ett ansvar! Men detta kan inte vara rätt väg att gå när vi inte fått fram något alternativ till drivmedel för våra bilar och när vi inte har en fullt utbyggd kollektivtrafik i hela vårt avlånga land.

Vad tycker egentligen allianspartiet centern som förespråkar att vi skall ha en levande landsbygd med allt vad det innebär?

Att regeringsföreträdare som  Maud Olofsson och Andreas Carlgren förespråkar höjd besinskatt är inte så förvånande, men vad säger exempelvis de centerpartiska kommunalråden i Årjäng, Sunne och Säffle om detta förslag?

Patrick Roselin
Ombudsman/ för styrelsen i LO-Värmland