Tillsammans med tidningen Byggnadsarbetaren granskade Arbetet hot och våld inom byggbranschen. Nu nomineras Cenneth Niklasson och Margite Fransson på Byggnadsarbetaren och Arbetets Mårten Nilsson till Bästa avslöjande när Fackförbundspressens priser ska delas ut.

– Vi har under en längre tid granskat byggbranschen och det är kul att vi kunnat fortsätta att göra det tillsammans med Byggnadsarbetaren. Det är skakande läsning om våld och hot, säger Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson.

Från Arbetets sida är det grävredaktören Karl Martinsson som lett arbetet.

Frilansfotografen Nora Lorek nomineras också i klassen Årets fotografi för bilden av naken sorg efter att en 14-årig pojke dött på sitt sommarjobb. Under rubriken ”Farväl till en pojke” skildrade Nora Lorek, tillsammans med Arbetets reporter Martina Frisk, ett samhälle där förstämningen gick att ta på.

– Det är superroligt att vår journalistik uppmärksammas för sin höga kvalitet. Jag är en väldigt stolt chefredaktör i dag, säger Yonna Waltersson.

Arbetets systertidningar Handelsnytt och Sekotidningen nomineras även i flera kategorier. Sekotidningen konkurrerar med Arbetet om priset Årets Fotografi för fotot på tågvärden Janne. Handelsnytt nomineras för bästa berättande text med reportaget “H&M-andan är död” samt bästa kommenterande text med ”Ett julrim från personalen i handeln”.

Arbetet har sedan tidigare nominerats för Årets grepp för sitt spel Lönekampen om avtalsrörelsen.