Det var den första oktober som Arbetet avslöjade att Tesla i månader har tagit emot tusentals registreringsskyltar till hemliga adresser som fackförbundet Seko inte känt till. Det trots den postblockad som funnits mot Tesla i nästan ett år.

Totalt har knappt 18 000 registreringsskyltar skickats till fyra adresser runt om i landet, bland annat en villa i Trångsund och ett bilvårdsföretag i Göteborg.

Nu utökar Seko sin postblockad att också omfatta de tidigare hemliga adresserna samt en adress hos ett postboxföretag på Kungsholmen som Arbetet också berättat om.

– Vi täpper nu till nya hål som Tesla utnyttjar för att runda vårt varsel. Deras ständiga försök att kringgå våra varsel är bara ytterligare ett exempel på deras brist på respekt för den svenska kollektivavtalsmodellen. Att de ägnar så mycket tid och kraft till att runda spelreglerna är bara en signal om att de har stora problem, säger Sekos förbundsordförande, Gabriella Lavecchia i ett pressmeddelande.

”De rundar, vi täpper till”

Beslutet om den utökade blockaden fattades av Sekos styrelse i dag tisdag.

– Vi kommer att fortsätta fighten mot Tesla så länge som IF Metall önskar det. När vi märker att de försöker runda vårt varsel så gör vi en analys kring vad vi kan göra för att täppa till det kryphålet på bästa sätt. Dom rundar, vi täpper till, säger Lavecchia.

Den nya postblockaden träder i kraft den 18 oktober klockan 01.00 enligt Seko.