För ett år sedan fick vi nog.

Det finns en gräns för hur många företagstoppar och platta kändisar du kan lyssna på innan det känns som att hjärnan förvandlas till sågspån.

Så spännande är inte ett syrefattigt styrelserum eller ännu ett New York-besök där champagneglasen klirrar.  

Arbetarröster står i fokus

Framför allt inte när man vet vilka berättelser som förblir oberättade. Berättelser och röster som är minst lika starka och som kan ge insikter nog att förändra liv.  

På Arbetet lanserade vi därför för ett år sedan podden Från Golvet. En podd som i motsats till Sveriges Radios Sommar i P1 lät arbetarrösterna stå i fokus. Röster direkt från det brinnande arbetslivet.

När podden var släppt började det plinga till i min inkorg: ”Fortsätt, fortsätt, fortsätt”, stod det i ett av uppskattande läsarmejlen.   

Låt er inspireras, Sveriges Radio

Kanske har Sveriges Radio börjat ta åt sig av kritiken. När förra årets Sommar i P1 lanserades fanns bland sommarvärdarna två som var arbetare.

Förstås en förbättring från de tidigare årens noll. Men knappast tillräckligt.

Behöver radion mer inspiration är de varmt välkomna att läsa Arbetet – och lyssna till oss.    

Ny säsong

Vi är nu väldigt stolta över att kunna lansera en ny säsong av Från Golvet. Det är avsnitt som kommer få dig att gråta och känna förtvivlan. Men också inse vikten av att gripa in när kollegan dricker för mycket. 

Lokföraren Nathalie Gustafsson kör på ett barn. Johan Stöde Englund blir påkommen full på jobbet. Poliserna ringer på Anna-Karin Hällmans dörr och hon får beskedet hon fasat för. Några få meter utanför förskolan där Erica Hedlund jobbar skjuts en man ihjäl i ännu en knarkuppgörelse. Gustav Delhem får beskedet att han har hiv.  

Ta chansen att lyssna till deras historier!