Vad händer om las-förhandlingar kraschar?
Regeringskris eller förändrade turordningregler? Budskapen har inte varit glasklara från riksdagspartierna kring vad som egentligen händer om las-förhandlingarna inte går i mål i slutet av september.
Ödestimman närmar sig. Den sista september ska arbetsmarknadens parter ha kommit överens kring en ny arbetsrätt.
Annars genomförs förändringarna som föreslås i den las-utredning som presenterades strax före sommaren med bland annat fler undantag från turordningsreglerna och minskad möjlighet att ogiltigförklara uppsägningar.
Det är i alla fall det som regeringen och samarbetspartierna C och L kom överens om i januariavtalet efter valet.
Men exakt hur politikerna tolkar överenskommelsen i dag är inte glasklart.
Samma dag som utredningen presenterades, underkändes den av arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).
Hon menade att utredningens förslag inte gick i linje med formuleringarna i januariöverenskommelsen då balansen mellan arbetsmarknadens parter inte bibehållits.
– Med tanke på de krav vi har på att balansen ska upprätthållas så kommer det inte att vara det här förslaget. Vi kommer att behöva justera det och ta in synpunkter från olika remissinstanser, sa Eva Nordmark till DN.
Både Liberalernas Nyamko Sabuni och Centerpartiets Annie Lööf har dock varit tydliga med att förslaget ska genomföras i sin nuvarande form om parterna inte kommer överens.
– Jag och Stefan Löfven har suttit i ett rum, han och jag, och kommit överens om skrivningar och tagit hand på vad det innebär. Jag tycker att utredaren har följt utredningsdirektiven, sa Annie Lööf i SVT:s Aktuellt för två veckor sedan.
Om förhandlingarna inte bär frukt och politikerna står fast vid sina uttalanden, kan alltså en regeringskris vänta.
Om Centern och Liberalerna anser att regeringen inte följer januariavtalet saknas majoritetsstöd för regeringen i riksdagen.
Men även om Socialdemokraterna accepterar samarbetspartiernas krav kan en regeringskris stå för dörren.
Vänsterpartiets avgående partiledaren Jonas Sjöstedt har hotat att fälla regeringen med en misstroendeförklaring om de går fram med lasutredningens förslag.
– Då kan inte Stefan Löfven vara statsminister, sa Jonas Sjöstedt i Aktuellt före sommaren.
Men för att Sjöstedts hot ska leda till en fälld regeringen måste det få majoritet i riksdagen. M, KD och SD har varit tydliga med att de vill fälla Löfven och skulle rösta ja till en misstroendeförklaring.
– Om Vänsterpartiet på allvar vill avsätta regeringen, och inte bara hota med att stoppa en reform som mycket väl kan vara nödvändig, då skulle jag inte tveka ett ögonblick, sa Ulf Kristersson (M) i SVT i maj.
Den moderata partiledaren svävade dock mer på målet när det gällde att fälla just las-förslaget.
– Om den här lagstiftningen blir bra när den läggs fram, då kommer vi självklart att stötta politik som vi själva står bakom.