Enligt prognosen i början av december skulle Kommunal tappa 6 500 medlemmar förra året.

I en intervju med Kommunalarbetaren sa Johan Ingelskog då att förbundet har slutat blöda och att medlemstappet från oktober hade planat ut.

– Men i november var det många studerandemedlemmar som försvann, sådana som avslutade sin utbildning i somras men som har kunnat vara kvar i några månader till. I december gick medlemsvärvningen ner på grund av helgerna kring jul. Vi har alltid en nedgång då, säger Johan Ingelskog nu i en kommentar.

Han är ändå fortsatt optimistisk.

– Vi ser att de åtgärder vi har satt in i medlemsvärvningsarbetet börjar ge resultat, säger Johan Ingelskog.

Fotnot: I en tidigare version av denna text stod det att Kommunal tappat 8 000 medlemmar. Efter att texten publicerats vill Johan Ingelskog korrigera sin uppgift till 7 000 medlemmar. Orsaken till det är enligt honom att skriftliga medlemsansökningar felaktigt inte kom med i underlaget för medlemsstatistiken.

Artikeln är tidigare publicerad i tidningen Kommunalarbetaren som tillsammans med Arbetet och fem andra tidningar ingår i LO Mediehus.