Under torsdagseftermiddagen blev det klart att centerledaren Annie Lööf får sonderingsuppdraget av talmannen.

68 dagar efter valdagen befinner vi oss alltjämt i ett politiskt vakuum.

Både Löfven och Kristersson har misslyckats med att bilda regering. Men nu är det Annie Lööfs tur och nu kan det vända.

Annie Lööf har under en tid bäddat för att bli statsminister. Både från höger och vänster har hon lyfts fram som en lämplig kandidat att leda landet. Själv har Lööf inte heller varit alldeles främmande för idén, och ibland varit mer subtil än annars.

I tv-programmet Skavlan berättade C-ledaren om förhoppningen att det under hennes dotters livstid skulle ha tillsatts en kvinnlig statsminister. Det är inte helt långsökt att gissa vem Annie Lööf ansåg att den statsministern borde vara.

Det uppdrag som talmannen gav Lööf skilde sig från det han gav till de två tidigare sonderingskandidaterna.

Under en vecka i stället för två ska Lööf undersöka möjligheten till en blocköverskridande regering. Skillnaden är att Annie Lööf inte ska sondera hur hon ska bilda en regering som hon ska leda.

Under tiden som gått sedan valet har det handlat om att hitta en ledare. Men lika mycket har det för partierna handlat om hur de ska hålla sina väljare nöjda.

Både inför ett eventuellt extraval och för att vara starka inför nästa val. Kort och gott om att undvika interna svekdebatter.

Att Lööf nu kan bli superhjälten som löser regeringskrisen är endast möjligt eftersom Alliansen ligger i dödsryckningar.

Först nu, sedan statsministeromröstningen i onsdags där Ulf Kristersson röstades ner av Liberalerna och Centerpartiet, är det möjligt för henne att mer öppet flörta vänsterut.

Utvecklingen inom Alliansen har beskrivits som en skilsmässa. Och mycket riktigt, när Kristersson nu officiellt dumpats av halva Alliansunderlaget kan intresset för den andra potentiella regeringspartnern Socialdemokraterna visas mer öppet.

Men Annie Lööf kommer inte att bli statsminister, inte den här gången i alla fall.

Förhoppningsvis kommer Lööfs dotter få se en kvinna bli landets ledare längre fram. Nej, C-ledarens roll är inte att ta på sig ledartröjan just nu. Det Lööf ska göra är att bli superhjälten som löste krisen.

Annie Lööf kommer att vinna på detta på flera sätt. Det kommer att stärka hennes ställning inför framtiden. Men det gör också att Centerpartiets förhandlingsläge med Socialdemokraterna blir bättre.

Egentligen är det bara Sverigedemokraterna och till viss del Kristdemokraterna som har något att vinna på ett extraval. Övriga partier har för mycket att riskera. Och det skulle bli väldigt dyrt.

Socialdemokraterna deklarerade strax efter valet att blockpolitiken är död. Sedan dess har de öppet efterfrågat samarbeten med Liberalerna och Centerpartiet.

Men Stefan Löfven har för mycket att förlora på att ställas inför riksdagen för en statsministeromröstning. Initiativet måste komma någon annanstans ifrån.

Så bli inte förvånade om Annie Lööf inom kort presenterar en regering. En regering där Centerpartiet har flera tunga ministerposter.

En regering som inte leds av henne själv, utan med Stefan Löfven som statsminister.

Allt tack vare superhjälten Annie Lööf.