Det har varit en svart vecka gällande dödsolyckor på jobbet.

Sedan i tisdags har fyra män omkommit i vad som misstänks vara arbetsplatsolyckor.

Två av olyckorna har skett i trafiken och i båda har lastbilar varit inblandade.

Den första inträffade i tisdags då en fibermontör krockade med en tung lastbil i Ekenässjön norr om Vetlanda.

Mannen, som enligt lokala medier var i 40-årsåldern, omkom när han frontalkrockade med lastbilen som av oklar anledning kom över på fel sida vägen.

Lastbilsföraren, som är utländsk medborgare, häktades i fredags misstänkt för vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik.

I torsdags omkom också en timmerbilsförare i 20-årsåldern när han körde av vägen vid Sandnäset nära den jämtländska gränsen.

Enligt Sundsvalls tidning arbetade räddningstjänsten i två timmar med att få loss föraren som klämts fast vid olyckan, men mannens liv gick inte att rädda.

Samma dag omkom även en man i 40-årsåldern vid en arbetsplatsolycka i Funäsdalen, rapporterar Sveriges Radio Jämtland.

Mannen ska ha fått en vägg över sig på en byggarbetsplats.

I söndags avled också en man i 75-årsåldern efter att ha fastnat i en silo på en bondgård i Vara kommun.

– Efter att han fastnat ringde han en bekant inifrån silon som kontaktade SOS-alarm, säger Tomas Vänerfors, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen, till GP.

När polis och räddningstjänst kom till gården hade de dock svårt att finna mannen, eftersom det fanns flera silos på gården. Efter att ha letat i mer än en timme hittade de mannen avliden.

– Det utreds som en arbetsplatsolycka men man har också inlett en förundersökning om vållande till annans död. Man inleder en förundersökning så att man kan undersöka vad som hänt, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region Väst, till GP.

Ytterligare en mycket allvarlig arbetsplatsolycka har inträffat i helgen.

En elektriker som arbetade med att åtgärda ett strömavbrott i Fjärås söder om Kungsbacka under stormen Knud fick ett fallande träd i huvudet.

Olyckan inträffade natten till lördag, och mannen fördes med livshotande skador till Sahlgrenska sjukhuset med ambulanshelikopter.

Vid lunchtid idag, måndag, bedömdes mannens skador fortfarande vara livshotande, enligt sjukhusets uppgifter till Arbetet.