Inredningen har valts med noggrannhet och känslan som ska förmedlas är Mellanöstern.

När man tar trappan upp till restaurangen möts man av palestinska traditionella kläder och konst.

Hosam Abutakahs restaurang vid Backaplan på Hisingen i Göteborg bär namnet Jenin, döpt efter staden med samma namn på norra Västbanken i Palestina.

Men det är inte därför den är känd.

Utan för att musikern Håkan Hellström brukar beskriva det som sin favoritrestaurang.

– Hans favoritmaträtt är den vegetariska tallriken. Håkan Hellström har besökt restaurangen ungefär sju gånger, berättar Hosam Abutakah stolt.

Själv kom han till Sverige för 33 år sen. Han har under sin tid i Sverige jobbat med annat men hans hobby har hela tiden varit matlagning.

Den första Jenin-restaurangen öppnades 2009 men låg då i Angered. 2012 flyttade den till Hisingen.

Efter fyra år öppnade Hosam Abutakah ytterligare en restaurang. En tredje slog upp portarna i december 2017.

Restaurangen serverar grillad mat, kyckling och shish kebab, och röror och sallader från Mellanöstern, som hummus och baba ganoush.

Hosam Abutakah betonar att receptet för framgång är nöjda kunder och bra kvalitet på maten. När du jobbar ärligt går det bra, säger han.

– Maten som jag serverar till kunden, har jag lagat precis med samma känsla som när jag lagar mat till mina barn eller till mig själv. Det får inte finnas några brister.

– När kunden är nöjd med priset, maten, servicen. Det är den stora glädjen. När kunden är hemma och loggar in på Facebook och ger Jenin fem stjärnor känns det väldigt bra.

Hosam Abutakah säger stolt att majoriteten av kunderna är svenskar. De tycker mycket om hans grillrätter.

Förr åt de mycket kebabpizza men numera vill de ha något nytt.

– Många älskar den vegetariska tallriken, som innehåller nio små maträtter. Och svenskar älskar falafel utöver det vanliga, säger han och skrattar.

Under sina nio år som restaurangägare i Göteborg tycker sig Hosam Abutakah ha skapat en göteborgsk matkultur.

Att han är omskriven i medierna ser han som en bekräftelse på det.

– Jag blir väldigt glad när människor från Stockholm, Oslo eller Köpenhamn kommer för att äta här.

Nu planerar han att öppna en fjärde restaurang och den kommer att vara ”alldeles speciell”, säger han. Precis som de han redan har.

En arbetsdag med Hosam Abutakah

9.00 Handla matvaror

Hosam Abutakah inleder sin arbetsdag med att handla matvaror. Färska råvaror ska det vara.

11.00 Öppnar restaurangen

Restaurangerna öppnar klockan elva och stänger klockan åtta på kvällen. Hosam Abutakahs arbetsdagar varierar kraftigt.

12.00 Besöker restaurang ett

Han besöker den första av sina restauranger, som går under namnet Jenin Grill 1. Kunderna kommer vid lunch, och maten lagas lagom inför det. Under dagen måste han sköta sina administrativa uppgifter.

15.00 Kollar läget

Hosam Abutakah kollar läget på den andra restaurangen för att se om allt flyter på som det ska.

17.00 Avslutar dagen på nummer 3

Avslutar dagen på sin tredje restaurang.

20.00 Dags att sluta

Dags för restaurangerna att stänga. Hosam Abutakah går hem.