– Det är helt oacceptabelt år 2017 att säga att kvinnor måste svara på den typen av frågor på arbetet.

När Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern var nytillträdd partiledare för Labour i augusti i fjol markerade hon direkt när hon fick frågan om hon tänker skaffa barn eller inte.

Det kändes både befriande och tufft.

Lika befriande och tufft känns det nu när Ardern meddelar att hon faktiskt ska bli mamma i juni i år och att hon bara tänker vara borta sex veckor från sitt jobb som premiärminister.

– Och jag kommer att vara fullt kontaktbar under föräldraledigheten, sa hon på en presskonferens tillsammans med sambon Clarke Gayford som tar över ansvaret som vårdnadshavare på heltid.

Att en så kallad landsledare får barn i tjänst är väldigt ovanligt, enligt BBC. 1990 fick Benazir Bhutto en dotter samtidigt som hon var premiärminister i Pakistan, men annars är det skralt med exempel.

Men så är Jacinda Ardern ett ganska unikt exempel i sig själv.

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern under presskonferensen där hon avslöjar att hon och sambon Clarke Gayford ska bli föräldrar.

Med mindre än två månader kvar till valet fick hon axla ansvaret som Labours partiledare efter att företrädaren hoppat av på grund av usla opinionssiffror.

Hon lyckades vända den negativa trenden och kunde, tillsammans med det populistiska partiet NZ First och med stöd av Miljöpartiet, bilda en koalitionsregering i oktober.

Hon blev då den näst yngsta premiärministern genom tiderna i Nya Zeeland, och den tredje kvinnan.

Det är både imponerande och fascinerande att se hur Ardern vågar gå sin egen väg, vare sig det gäller politik eller privatliv.

Hon visar nu att det i högsta grad går att kombinera familjebildning med den högsta politiska tjänsten.

Förhoppningsvis öppnar det upp för att fler unga, inte minst kvinnor, vågar bli politiker och aspirera på att få de finaste uppdragen i framtiden.