Sekotidningen uppger att olyckan inträffade när lokförararen, en man i 50-årsåldern, skulle växla ett tomt virkeståg från stambanan till en terminal. Han arbetade för företaget Green Cargo. Olyckan inträffade i onsdags, på fredagen avled mannen av sina skador.

– Det är jättetråkigt, ytterst beklagligt. Han var mycket rutinerad växlare och lokförare, säger Michael Lindgren, ordförande för Seko på Green Cargo i Västerbotten, till Sekotidningen.

Sohana Josefsson, kommunikationsdirektör på Green Cargo, säger till tidningen att det man vet är att en axel på vagnen hoppade ur spår.

– Våra tankar går till hans familj. Vårt fokus just nu är att ta hand om vår personal och se till att de får det stöd de behöver genom den här svåra händelsen, säger Sohana Joesfsson till SVT Västerbotten.

Även polisen och Trafikverket utreder olyckan.