I snart ett år har Donald Trump varit USA:s president. Flitig som få på Twitter har han twittrat fler än 2 000 gånger under samma tid. Av dessa har 161 tweets hittills handlat om fejknyheter, fake news.

Vanliga ord i hans tweets är även ”dumb” eller ”dummy” och ”loser”, det vill säga dum, dumskalle och förlorare.

Året inleddes med att presidenten hängde ut skådespelaren Meryl Streep efter att hon talat på Golden Globe-galan om mobbning inom politiken och hur medierna hängs ut som fejk.

Inreseförbudet för muslimer från ett antal länder har varit omtalat under året. När Donald Trumps förslag stoppades till en början blev han ursinnig och valde att reagera ut sin ilska på Twitter.

Som sagt, under året har Donald Trump valt att attackera amerikanska nyhetsmedier otaliga gånger. De främsta tv-kanalerna och största dagstidningarna är alla bevis på fejkade medier, enligt presidenten, som bara sprider falska nyheter om honom. Däremot har han ett gott öga till nyhetskanalen Fox News.

I somras var Donald Trump till och med så arg på CNN att han twittrade ut en video i vilken han låtsas gå till attack mot nyhetskanalen. Klippet är ursprungligen från 2007 då Donald Trump brottade ned Vince McMahon, ordförande för wrestlingförbundet WWF.

I fotbollsligan NFL har spelare protesterat mot förtryck av svarta i USA genom att gå ned på knä och knyta sina nävar när nationalsången spelas. Detta har retat upp presidenten som tycker att spelarna borde avskedas om de visar missaktning mot landets nationalsång och flagga.

Flera gånger har Donald Trump kallat Nordkoreas ledare Kim Jong-Un för Little Rocket Man, ”Lilla raketmannen”. I denna tweet visar han också sin makt över utrikesminister Rex Tillerson med budskapet om att han ska strunta i att förhandla med Nordkorea.

Kärnvapenhotet från Nordkorea har trappats upp under hösten vilket Donald Trump har markerat med flera tweets om Kim Jong-Un. I denna säger han att han ”aldrig kallat honom för kort och fet”, vilket han i samma stund som publicering ändå gör.

I fjol blev Donald Trump utsedd till Årets person av amerikanska tidskriften Time. I slutet av november twittrade han ut att han kanske skulle bli det i år igen, men att han tackat nej eftersom han då var tvungen att bli intervjuad och fotograferad. Meddelandet från Trump dementerades av Time.

Återigen klagade presidenten på CNN International som han menar sprider fejkade nyheter om USA till utlandet. ”Världen får inte se sanningen från dem”.

Inför ett statsbesök i Storbritannien twittrade Donald Trump tre anti-muslimska filmer upplagda av Jayda Fransen, biträdande partiledare för det brittiska högerextrema partiet Britain First.

Dessa videos är nu borttagna från hans konto. När Storbritanniens premiärminister Theresa May kritiserade hans publiceringar gick han till attack och menade att hon istället borde fokusera på radikal islamism som sprider sig i Storbritannien.

Bråket och publiceringarna resulterade i ett inställt statsbesök.