Johanna Wreder, reporter: Love will tear us apart, Joy Division
– För att kärlek sällan är så enkelt och rosenskimrande som man kanske önskar. Och för att det är en fantastisk låt förstås.

Anders Emretsson, redigerare: Nothing can change this love, Sam Cooke
– Sa någon kärlek? Då säger jag Sam Cooke.

Charlotta Kåks Röshammar, reportageredaktör: All of me, John Legend
– Att älska allt hos en person, att ge allt – ack så svårt men så tårdrypande vackert! Ingen kärlekslista utan (och knappt några bröllop heller längre har jag förstått) All of me– nu tänker jag inte på jazzlåten jag är uppvuxen med, skriven av Gerald Marks och Seymour Simons 1931, framförd av såväl Billie Holiday och Frank Sinatra, utan John Legends superhit från 2013.

Jenny Berggren, reporter: This is love, PJ Harvey
– En av få låtar om någon sorts lycklig kärlek jag lyssnat mycket på, även om den besjungs i kontrast till livets övriga elände.

Martina Frisk, reporter: Heartbeats, José Gonzáles
– Det var 2003 och Knife-covern sjöng sig ut ur studentboendet på Andra Långgatan i Göteborg. Det var på håret att jag inte flyttade till ett annat ställe, då hade jag ju inte träffat mitt livs kärlek. Puh!

Sandra Lund, reporter: Love will tear us apart, Joy Divison
– Känslostormarnas och romantikens ledmotiv.

Karl Martinsson, reporter: First day of my life, Bright Eyes
– En låt som handlar om att förändras genom att möta en annan människa.

Mårten Nilsson, reporter: Dance me to the end of love, Leonard Cohen
– De bra kärlekslåtarna handlar oftast om olycklig kärlek, eller smärtan när det tar slut. Bara en mästare kan sjunga om kärlek till slutet.

Erik Larsson, redaktör Global: Die Mauer, Ebba Grön
– Den finaste och sorgligaste av alla kärlekslåtar. ”En dag stod den bara där, en mur mellan mig och hon jag hade kär.” Det är det murar i alla dess former gör med oss. Separerar.

Kim Nilsson, webbredaktör: It’s oh so quiet, Björk
– Den bästa musiken handlar om destruktiv kärlek, betydligt svårare att hitta låtar som på rätt nivå skildrar den eufori som infinner sig när man är kär. Men Björks musikal-cover, som går från viskande flirt till lyckorusiga orkestervrål, fångar underbar förälskelse på fyra minuter.

Lyssna på hela listan här

Här kan du lyssna på Arbetets tidigare musiklistor.