Det var i lördags kväll strax efter klockan 19 som olyckan inträffade i en av Scanias komponentverkstäder i Södertälje. En man i 50-årsåldern arbetade, enligt uppgifter till lokaltidningen LT, med att tillverka komponenter till växellådor när han fastnade i en maskin.

Mannen fördes till sjukhus, men avled av sina skador.

Avdelningen där olyckan inträffade stängdes ner efter olyckan. Polisen har undersökt olycksplatsen och inlett en förundersökning om misstänkt arbetsmiljöbrott, vilket är den vanliga arbetsgången vid svåra arbetsolyckor. Även Arbetsmiljöverket utreder nu olyckan.

Scania inrättade efter olyckan ett kristeam som stöd för den avlidnes arbetskamrater. En kondoleansbok har lagts fram på företaget och under måndagen hissas flaggorna på halv stång.

Antal dödsolyckor som skett i Sverige 2017

Följ Arbetet på Facebook för att hitta andra artiklar.