Miljöarbetarnas löner höjs i och med detta med sammanlagt 6,5 procent under den treåriga avtalsperioden. I år blir höjningen 2,2 procent, nästa år 2,0 och 2019 höjs lönerna med 2,3 procent. Enligt Biltrafikens arbetsgivareförbund (BA) omfattar avtalet ungefär 4 500 arbetstagare.

– Förhandlingarna har varit konstruktiva och vi har haft en bra dialog med Transport. Vi är glada att ha träffat ett avtal som ligger i linje med märket, säger Maria Lindh, avtalsansvarig på BA, i ett pressmeddelande.

– Jag är hyfsat nöjd med avtalet. Det är skönt att första uppgörelsen är tecknad, säger Transports avtalsansvarige, Tommy Wreeth, till tidningen Transportarbetaren.

Enligt Transportarbetaren reglerar det nya avtalet också hyvling på ett samma sätt som handeln samt hotell- och restaurangbranschen redan kommit överens om. Det innebär att en anställd som får sin tjänstgöringsgrad minskad får behålla sin tidigare lön under en period motsvarande uppsägningstiden.