VISBY 20150701 Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) och justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) dansar under Dagens Medias DJ Battle under politikerveckan i Almedalen. Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) och justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) dansar DJ Battle förra året i Almedalen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Tusentals evenemang och tiotusentals besökare. När årets Almedalsvecka drar i gång är Arbetet på plats och bevakar sommarens viktigaste samhällsdebatter. 

Om drygt en vecka samlas Sveriges åsiktselit i Almedalen. I över 40 år har Almedalsveckan varit politikernas chans till debatt innan sommarsemester. I fjol deltog 35 000 besökare i närmare 3 500 evenemang och allt tyder på att årets Almedalsvecka drar lika stor publik.

Under åtta dagar kan du följa årets snackisar, seminarier och debatter på arbetet.se.

Bland programpunkterna syns LO:s seminarium om jämlikhet med bland andra Göran Greider, chefredaktör Dala-Demokraten, och Wanja Lundby-Wedin, första vice ordförande kyrkostyrelsen.

Feministiskt initiativ håller i ett seminarium om en feministisk ekonomi för ökad jämlikhet och onsdag 6 juli är det dags för det årliga DJ Battle då toppolitiker och medieprofiler tävlar på scen till musik de valt själva. Ifjol stod regeringen som segrare mot alliansens tävlande.

Under veckan deltar också Martin Klepke, politisk redaktör på Arbetet, bland annat i en debatt om solidaritet och mångfald tillsammans med Daniel Suhonen från idéinstitutet Katalys.

– Jag ser fram emot Almedalen. Det är alltid folkbildande och trevligt, säger Martin Klepke.

Partiernas dagar under Almedalsveckan

• Söndag 3 juli: Liberalerna • Måndag 4 juli: Centerpartiet • Tisdag 5 juli: Socialdemokraterna • Onsdag 6 juli: Kristdemokraterna • Torsdag 7 juli: Sverigedemokraterna • Fredag 8 juli: Miljöpartiet • Lördag 9 juli: Moderaterna • Söndag 10 juli: Vänsterpartiet