Foto: Claudio Bresciani/TT

Fastighetsanställdas Förbund och Seko varslar om strejk och blockad mot 12 företag och arbetsplatser i hela landet från kl 06.00 den 15 juni.

LÄS OCKSÅ Låsta städförhandlingar om nytt städavtal

– Fastighetsanställdas Förbund och Seko har försökt få till ett avtal som ger rätt till städare att få samma krontal, 590 kronor, som övriga avtal som tecknas i enlighet med den rekommendation som LO och Svenskt Näringsliv gjort, säger Fastighets tredje förbundsordförande Jari Visshed och Sekos avtalssekreterare Valle Karlsson i ett pressmeddelande.

– Vi vill också komma till rätta med den hyvling som arbetsgivare använder sig av. Anställda behandlas godtyckligt och kan få halverad anställningsgrad och halverad inkomst från den ena dagen till den andra, fortsätter han.

Samtidigt som strejken bryter ut varslas om övertids-, mertids- och nyanställningsblockad samt blockad mot inhyrning av personal mot allt arbete inom hela avtalet.

Antalet anställda på avtalsområdet är cirka 26 000.

LÄS MER:

Fastighetsfolket: Fastighets varslar om strejk

Sekotidningen: Seko och Fastighets varslar om konflikt