STOCKHOLM 020919 - VÂrdpersonal tar hand om en patient p akutmottagningen p S:t Gˆrans sjukhus i Stockholm. S:t Gˆrans sjukhus kˆptes 1999 av Capio och blev d Sveriges fˆrsta helprivata akutsjukhus. Foto: Daniel Roos Kod: 76137 COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN

Foto: Daniel Roos/TT

Jobbar du natt? Då vill föreningen Liv i Sverige ha din berättelse.

Hur är det att jobba på natten? Skriv och berätta, uppmanar föreningen Liv i Sverige.

– Vi började prata om hur många det är som jobbar natt och som håller samhället igång medan vi andra sover. Tack och lov för det. Vi tar för givet att de finns, att industri, sjukvård, polis, tull fungerar, säger föreningens ordförande Ingrid Sjökvist.

Liv i Sveriges grundidé är att alla människors liv är värda att bli dokumenterade. Ett urval av berättelserna sammanställs i antologier som hittills har handlat om vitt skilda ämnen som lärare, apoteksanställda, barnhemsbarn och äldreomsorg. Nu har turen kommit till nattarbetare.

– Vi ger utrymme åt dem som annars inte fått det, och det är vi väldigt stolta över, säger Ingrid Sjökvist.

Alla inkomna bidrag arkiveras hos Arbetets Museum i Norrköping för kommande forskning. Bidragen kan skickas till info@livisverige.org senast den 10 juni 2016.

Föreningen finansieras av medlemsavgifter och Statens kulturråd, medan alla antologier bekostas av externa finansiärer som olika stiftelser.

LÄS OCKSÅ

Anställda sov i gruvan på arbetstid