Tjugoåtta låtar, sex lördagskvällar. Puh. Scandinavium i helgen. Sedan Malmö, där Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson framför Håll mitt hjärta hårt – jo, det är Melodifestivalen 2016 som drar igång. Linda Bengtzing, var har du varit sedan sist?

Ibland framträder befriande bra låtar, som i senare sammanhang bleknar. Ace Wilders Busy doin’ nothin’ är en, men numera minns jag mest Bus Driver – (Ingen taxi) som den heter i Daniel Norbergs tappning, hans parodier från 2014 står sig.

Dottern fick mig Mellotrogen: som icke skrivkunnig fyraåring införde hon ett betygssystem med prickar, senare sydde hon en klänning med hela startfältet påmålat. När jag i år missar de flesta deltävlingar får jag erkänna att det känns tomt.

Och: Svante Weyler kommer som vanligt att sukta efter Tysklands helnattsvariant, men ändå avsluta ABF:s Litteraturens långa natt i kväll 23.30. Gott så.