Anneli Nordström. Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Jag kommer arbeta hårt för att reparera ditt och alla andra medlemmars förtroende för Kommunal. Det skrev Annelie Nordström, Kommunals ordförande, sent på onsdagen i ett e-brev till alla medlemmar. Det hade inte mer än landat i e-posten förrän Aftonbladet avslöjade stora julfestkostnader.

Annelie Nordström vägrade under hela onsdagen att ge några intervjuer, men i ett brev till medlemmarna vädjar hon till dem att stanna kvar i förbundet.

– Även om många är arga och besvikna på Kommunal idag, så är det lika viktigt som någonsin att du och dina arbetskamrater fortsätter att vara medlemmar, skriver hon i brevet.

Förbundsordföranden erkänner att det begåtts många fel och förklarar att stor energi ska lägga ner på att rätta till dem. Men Aftonbladets granskning stannar inte vid publicering av de stora investeringar som gjort på krogen Metropol Palais och konferensanläggningen Marholmen. Det handlar om över 300 miljoner kronor.

På Metropol har krogshower med anspelningar på sex och nakenhet spelats och en extern festfixare anlitade en porraktris vid lansering av en champagne. Kommunal har ställt in vårens krogshower och stoppat ytterligare ett uppträdande av porraktrisen genom att porta eventföretaget.

På torsdagen skriver Aftonbladet att förbundets julfest för två år sedan slutade med en nota på drygt 300 000 kronor för de 200 deltagarna, eller 1 500 kronor per person.

Aftonbladet har intervjuat en före detta chef inom Kommunals restaurang- och konferensverksamhet.

– Jag blev chockad när jag kom in i organisationen. Jag har sett mycket inom representationsvärlden, men det här var otroligt och det handlar ju hela tiden om andras pengar, säger personen till Aftonbladet

Anders Bergström, tredje vice ordförande och kassör i förbundet, säger till Aftonbladet att förbundets policy är att representera med måttlighet.

LÄS OCKSÅ:

Kommunal stoppar krogshow