Franska fackförbund vid lågprisbolaget Easyjet har utlyst en strejk över nyår med krav på bättre scheman och högre lön.

Fack, som representerar fransk kabinpersonal, sade på fredagen att de informerat flygbolaget om en strejk den sista december och första januari.

Facken genomförde en liknande strejk över jul som avslutades på fredagen och enligt det ledande facket SNPNC-FO hade runt 80 procent av den franska kabinpersonalen strejkat, men inga plan hade ställts in förutom de 38 flygbolaget ställt in i förtid.

Enligt facket hade flygbolaget lockat brittisk personal att arbeta på flygen genom att lova dem extra betalt, vilket var ett sätt att ”bryta strejken”. En talesperson för flygbolaget bekräftade att brittiskt personal arbetat på de aktuella flygen, men att de som arbetat anmält sig frivilligt.