Det blev försäljningssuccé när en företagsam 13-årig scout tillsammans med sin mamma slog upp ett kakstånd utanför ett apotek som säljer medicinsk marijuana i San Francisco i förra veckan. På två timmar såldes 117 kakpaket.

”Det är ingen hemlighet att cannabis är kraftigt aptitstimulerande, så vi visste att det skulle vara väldigt förmånligt . . . Allt handlar om att vara på rätt plats”, skriver en anställd på kliniken i ett mejl till nyhetssajten Mashable.

Det är inte första gången som mamman och hennes döttrar gör affärer av cannabisrökarnas sötsug. Det är ett bra sätt att göra flickorna mer medvetna om droganvändning, enligt mamman. Flickscouterna i norra Kalifornien säger sig inte ha några problem med valet av försäljningsplats, medan motsvarande förening i Colorado meddelar att man inte tillåter flickscouter att sälja kakor utanför marijuanaapotek eller spritaffärer.