LandstromNågonstans utanför Hammarstrand, ja. Men exakt var ligger Kullsta? Hur ser det ut där? Bor Carina Landin och Göran Lindström i ett timrat hus mitt i skogen? I ett land de kallar Ingenstans – eller ”Nowhere”, eftersom de sjunger på engelska. Där skogen spelar och sjunger, dit influenser långsamt sipprar in och blandas med traditioner från gångna år. Så låter duon Landstroms nya album. Först ett kort ”Preludium”: en tramporgel spelar toner mitt emellan folkvisa, koral och trädens sus. Följande spår, ”Welcome To The Land Of Nowhere”, är en direkt fortsättning, trots att elgitarr, bas och trummor mal på bakom sången. Men hur mycket Göran Lindströms elgitarr än väsnas så skapas samma ”skogssound”. Och hur kan Carina Landin sjunga så kraftfullt utan att höja rösten? Enklast att klistra på etiketten country men jag tänker – fastän sångspråket alltså är engelska – snarare på svenska folktoner. Sista spåret heter förstås ”Into The Forest”.

Bengt Eriksson

Veckans CD

Land Of Nowhere

Artist: Landstrom
Skivmärke: Kullsta Records

Landstroms nya, andra album Land Of Nowhere finns på Spotify. Också Micke Ajax, trummor, och Gustav Hylén, trumpet, medverkar.
Även Landstroms debutalbum In The Bright Daylight finns på Spotify.

Promotionvideo för Landstroms nya album, se och hör på YouTube.
Promotionvideo för debutalbumet, också på YouTube.

Se och hör en live-inspelning av debutalbumets titelspår, "In The Bright Daylight", med duon Landstrom plus band från Storsjöteatern, Östersund. Även detta på YouTube.
Se och hör – på YouTube – ännu en inspelning från samma tillfälle med låten ”Holyness” (också från debutalbumet).

Se och hör dessutom en live-inspelning där Landstrom tolkar ”Bara om min älskade väntar” (Bob Dylan/Ulf Dageby) tillsammans med Björn Gidlund. Finns på YouTube.