Det ska finnas en köpare till Saab inom de närmsta två veckorna, i alla fall om allt går som konkursförvaltarna hoppas.
– Om vi kan leva upp till det får vi se när vi är framme i slutet av februari. Men det är fortfarande vår målsättning, sade konkursförvaltaren Anne-Marie Pouteaux, under en presskonferens i dag.

Det har snart gått två månader sedan Saab gick i konkurs. Konkursförvaltarna har hittills varit mycket sparsamma med information om hur det går med en försäljning av företaget. De lämnar inte ut några uppgifter om vilka bud som kommit in, och hur förhandlingarna med olika intressenter går.

– Av kommersiella skäl väljer vi att vara lågmälda. Vi bedömer att våra möjligheter att lyckas i våra ansträngningar är större om vi inte lämnar ut så mycket information, sade Anne-Marie Pouteaux på presskonferensen i dag uppger TT.

Konkursförvaltarna bekräftar dock att det finns sex eller sju intressenter som vill ta över hela eller delar av Saab, och att det rör sig om både svenska och utländska grupperingar.

Förvaltarnas huvudspår är fortfarande att sälja Saab som en helhet så att fabriken i Trollhättan kan tillverka bilar även i framtiden.

Försöken att sälja Saab till kinesiska spekulanter före konkursen stoppades av GM som äger den mesta tekniken i Saabs bilmodeller. Enligt lokaltidningen TTela har GM ännu inte påbörjat några diskussioner med intresserade Saabspekulanter.

Det finns tre intressenter som tidigare bekräftat att de vill ta över hela Saab och det gäller kinesiska Youngman, turkiska Brightwell och indiska Mahindra. Dessutom finns ett antal företag som vill ta över delar av företaget.