När den kvinnliga vikarien i en barnvagnsaffär i Örebro berättade att hon var gravid blev hon av med jobbet. Nu får hon 105 000 kronor i en uppgörelse som DO träffat med arbetsgivaren.

Kvinnan hade vikarierat i affären i ett år när hon blev gravid. Hon ersatte en kollega som var ledig för studier och arbetsgivaren hade sagt att vikariatet skulle vara i tre och ett halvt år även om kvinnans anställning bara förlängdes med ett halvår i taget.

Förra sommaren berättade kvinnan för sin chef att hon var gravid. Kort därefter fick hon beskedet att hon inte fått sitt vikariat förlängt. När höstschemat presenterades hade kvinnan i stället fått en behovsanställning utan fasta timmar och en nyanställd kollega hade fått överta det vikariat hon tidigare haft.

Kvinnan anmälde det inträffade till Diskrimineringsombudsmannen (DO), som ansåg att det rörde sig om diskriminering och stämde affären. Men nu har tvisten lösts genom en förlikning där kvinnan får 105 000 kronor i ersättning.

– Många kvinnor stöter på svårigheter i arbetslivet när de blir gravida eller ska vara föräldralediga, särskilt när det gäller att få eller att behålla ett jobb. Ofta är det unga kvinnor med osäkra anställningsförhållanden som blir av med jobbet och det får allvarliga konsekvenser för deras fortsatta yrkesliv, säger diskrimineringsombudsman Katri Linna, i en kommentar till förlikningen.

DO driver ytterligare ett fall mot samma arbetsgivare. Det gäller en kvinna vars provanställning avbröts när hon berättade att hon var gravid. Ärendet ska upp i Arbetsdomstolen i januari.