Unga i Ängelholm har i år möjligheten att få ett lite annorlunda sommarjobb. För att förgylla stadens äldreboenden med musik söker kommunen och stadens kulturskola spelande ungdomar.

Det rör sig inte om några regelrätta gatumusikanter, men ett och annat besök på gator och torg kan ändå bli aktuellt.

– Det är inga gatumusiker vi söker utan främst ska ungdomarna få spela på kommunens olika verksamheter för de äldre. Men visst kan det bli tal om någon spelning utomhus också, säger Louis Neander, personalsekreterare på Ängelholms kommun.

Om du är i åldern 15 till 17 år och känner dig manad för jobbet gäller det att söka snabbt. Sista ansökningsdag är 19 april och det har funnits ett stort intresse kring tjänsterna. Av de 70 sommarjobb som kommunen annonserar är tio till tolv inriktade på musicerandet. Än vet inte Louise Neander vilka som sökt specifika tjänster men totalt har det kommit in över 200 ansökningar.

– Många har ringt och frågat om jobben. Jag tycker att det är en jätterolig idé då både äldre och yngre gynnas.

Jobben är inte bara populära. De har också blivit lite av en snackis i kommunen. Bo Öhrman är vikarierande rektor på kulturskolan i Ängelholm och ansvarig för att vägleda ungdomarna under sommaren. Han märker tydligt av att folk pratar om sommarjobben.

– Det surras mycket om det här i Ängelholm så det är roligt att det fått gehör. Vi kommer att ha lärare anställda som ska lotsa dem då vi inte kan släppa ut dem vind för våg.