Vid 20-tiden på lördagen fick facket Pappers och motparten Skogsindustrierna ett medlarbud.

 

– Både nivå och innehåll är helt i linje med redan ingångna avtal inom svensk industri, det vill säga en norm på 3,2 procent över 22 månader. Vi kommer att rekommendera vår styrelse att acceptera budet, sade Skogsindustriernas vd Marie S Arwidson till TT en kort stund efter att hon sett budet.

 

Pappers ordförande Jan-Henrik Sandberg är inte förvånad över att medlarna har lagt ett bud som motsvarar vad andra fått hittills i årets avtalsrörelse. Mer ville han inte säga om budet på lördagskvällen.

 

Parterna ska svara sina medlare klockan 16 på söndagen.

 

Blir det inget avtal bryter fackets varslade övertidsblockad ut på måndag klockan 18. Pappers har också lagt ett andra varsel som innebär total arbetsnedläggelse vid sex industrier från och med den 16 aprill.


TT