Centern är under attack. Rykten gör gällande att man inrättat en krisstab som sammanträder i en gammal silo som ägs av Lantmännen. ÖB Maud Olofsson har i televisionen sagt att man kan vänta sig svinfula attacker från den lede Fi. Det är alltså kritik mot Centerns politik hon syftar på. Nu väntar den stora motattacken.
 

 

Ett ledningsmöte i silon var buggat eftersom FRA någonstans måste testa utrustningen och en svåger sände över en cd, ”eftersom du är intresserad av 007 och säkerhetsarbete”.

Maud: Nu har det gått för långt. Om vi haft något att säga till om i regeringen skulle den där von Koenigsegg få dela cell med Josefsson i Vattenfall. Men Ask är ju så mesig, precis som de andra moderaterna. Lösa i köttet.

Jöran: Lugna ned dej, Maud. von Koenigsegg och Josefsson ska inte sitta i någon cell utan jobba i dom sibiriska saltgruvorna. Ryssarna kan det där.

Eskil: Sansa er nu. Man kan ju tro att man hamnat på en vanskött svinfarm, som ni scanderar.

Jöran: Grymt.

Maud: Jag var länge en succé men nu är det i stort sett bara blåmusslorna på Svenska Dagbladets ledarsida som hyllar mej. Är det dags för Springtime?
Fredrick: Det är bättre att du går, Maud. Ja, promenerar, alltså. Problemet är att dom röda börjar citera oss…

Maud: Men hörru, Freddie, det är väl bra det?

Fredrick: Ja, men dom simpla själarna citerar Centerflum om att hela Stureplan… förlåt, hela Sverige, ska leva. Att kärnkraften ska skrotas och att vi kvickt ska ge kolmaffian i Vattenfall nya ägardirektiv. Asfalts-Andreas får vackra änglamarkstal i halsen. Det är tal om tossiga lokalsamhällen. Dom rotar efter saker från forntiden, 1995 och så. Ojust är det.

Jöran: Lillgrabben har rätt. På Olle Johanssons tid lät ju en del partivänner som bolsjeviker och det fanns dom som åkte till Kuba för att kolla revolutionärerna…

Maud: Men hörru Jöran, inte förlorar vi valet 2010 för att jag var på Kuba på den tid det var lite chickt och PK. Nej, nu måste vi samla oss. Kan vi inte bränna allt som sades före 2000 och säga att vi bara inriktar oss på framtiden?

Eskil: Ska vi verkligen bränna löntagarfonderna, socialistbusets idé om att konfiskera jordägarnas tillgångar och gångkläder?

Maud: Nej, nej – bara bränna delar av vår egen dystra historia. Och skriva om lite. ”Vad ska väck? Betonghäck.” Visst var det så vi skrek, Eskil? Tänk efter! Sedan ska vi bli ett parti för småföretagare, storföretagare, valutaspekulanter, medelålders, ungdomar, storstadsbefolkning, nyliberaler, opportunister, landsortsbor, äldre, organiserade, svartfötter, kattägare och djurhatare. Plus övriga. Om folk börjar tala om Vattenfall, börja sjunga Hammarforsens brus. Om någon nämner Saab, släpp in Jöran för han kan säga ingenting med många ord. Är vi överens då, grabbar? Nu över till jubileumsmiddagen. Ska vi gå in för vanligt öl, max 3,5 procent, som dom elaka sossarna kallar Centerdricka?”

Så långt ljudupptagningen. Är det någon som känner igen sig, kontakta Efterlyst. Första pris blir en bricklunch med G W Persson.

Nästa vecka: årets luciakandidater presenteras  och Skogsmulle framträder: ”Jag älskar betong!”

 

 

Peter Swedenmark