Nybilsförsäljningen sjunker, och det är på försäljningssidan bolaget vill krympa kostymen.

Vd Jan Pettersson lägger in en brasklapp om att förhandlingarna med de fackliga organisationerna ännu inte är klara, men han säger till TT att personalminskningen "säkert" kommer att röra sig om cirka 100 personer och att det främst är personal i Sverige som berörs.

Bilia väntar sig i år en nedgång med 10 procent i försäljningen av nya bilar, och en minskning i samma storleksordning nästa år.

Naturlig avgång
Patrik Nordvall, ordförande i Unionens koncernklubb på Bilia, säger till LO-Tidningen att inga förhandlingar ännu har hållits, men att signalerna är att den största delen av personalminskningen ska kunna lösas genom naturlig avgång och förtida pension.

– Det kommer säker att bli uppsägningar men inte i någon massomfattning. Än är vi inte jätteoroliga, säger han.
 
Vinst andra kvartalet
Bolagets serviceanläggningar går bättre och hotas inte av någon massnedläggning.

– Vi har i Sverige över 50 anläggningar och i sådant fall kan det kanske röra sig om nedläggning av en eller två, säger Jan Pettersson till TT.

Under årets andra kvartal gjorde Bilia en vinst före skatt på 49 miljoner kronor, vilket var en ökning med fyra miljoner kronor jämfört med i fjol. Omsättningen steg från 3,9 miljarder kronor till 4,0 miljarder kronor.